Wednesday 28 May 2008

Evaluering af prototype 0.9

I dag, onsdag d. 28., var der evaluering af den prototype vi indtil videre var kommet frem til. Vi havde sat 3 maskiner op til at simulere nyhedsstrømmen, hvor den ene styrede prototypen i bordet, som beskrevet i en tidligere post. Da vi endnu ikke havde lagt os fast på et konkret design til interfacet viste vi blot vores skrabe "proof-of-concept" system.



Underviserne Kaj Grønbæk (projektleder), Peter Krogh (fysisk design) og Anders Møller (web teknologi) gav os kritik på de ting vi fremviste, og kritikken var hård.
De var ikke ligefrem vilde med idéen om, at vi satsede udelukkende på brugergenereret data tilføjet til systemet med SMS. Især det faktum at vi ikke havde nogen form for web-feeds i systemet var det svært for dem at se som noget brugbart. Derudover var de også lidt "skuffede" over det interface vi havde fremvist, men det var vi dog forberedte på, da vi jo ikke havde arbejdet specifikt på det endnu.

En af de ting vi dog alligevel fik ros for var de kvaliteter, der var ved idéen om én strøm, hvor alle elementer kun optrådte en gang. Dette giver mulighed for at tilføje et element et sted og følge det rundt, for så at se hvad der sker med det på vejen rundt. Man kan også blokere et element så det ikke kommer længere og lignende normale kendetegn ved en flod. Den idé blev vi i hvert fald opfordret til at arbejde videre med.

Efter evalueringen tog vi en lang snak om hvad vi nu skulle stille op. Skulle vi forsøge at tilpasse vores system de "gamle" underviseres tankegang om hvad nyheder er og hvordan et sådan system bygges op? Eller skulle vi fortsætte vores forsøg på at redefinere hvad nyheder er for unge mennesker i dag og, med høj risiko, forsøge efter at gå efter guldet?

Vi blev enige om at en af hovedårsagerne til at vores fremvisning og undervisernes efterfølgende kritik ikke var gået særligt godt var, at vi ikke havde holdt en salgstale for dem. Vi fremviste, meget diskret, vores tekniske prototype, som på udseendet bare var en blå baggrund med nogle tekstfelter der kørte over skærmen. Ud fra det havde vi håbet på en masse rod for at alt det tekniske kørte og bare var lækkert, men sådan blev det jo ikke. Vi manglede altså kort og godt noget eye-candy, som kunne have fået systemet til at fremstå lækkert og havde været meget lettere at sælge.

På baggrund af evalueringen og den diskussion vi havde bagefter valgte vi at fortsætte i samme spor, som vi var på vej ud af, med risiko for at falde igennem på definitionen af nyheder. Vi blev så enige om at det nu var på tide vælge en konkret café, som vi ville designe interfacet til og samtidig få lavet en klar beskrivelse af præcis hvilke elementer der skulle være i floden og hvad de skulle indeholde. Mere om det når vi kommer så langt.

No comments: