Monday 28 April 2008

Grundlæggende koncept på plads

Vi er nu kommet så langt i forløbet, at vi har lagt os fast på et grundlæggende koncept. Konceptet beskriver overordnet hvad det er vi vil med vores produkt, og nu skal det hele så bare prototypes.

I konceptet arbejder vi meget med metaforen "en nyhedsstrøm", taget frit fra opgavebeskrivelsen. Interfacet viser således en rindende flod, hvor nyhedsoverskriften flyder med strømmen forbi iagttagere. Dette interface skal cafégæsten møde både i baren hvor hun/han bestiller mad og drikke, samt nede ved bordene. Det er så muligt for gæsten at "fange" en nyhed og trække den ind til bredden, for at få en samling af nyheder man vil læse. I baren repræsenterer en kop eller tallerken ens engen strand, som man kan tage med ned til bordet. Nyhederne kan så læses i et preview på bordet eller på en e-reader nede ved bordet.

Vi har lavet en videoprototype, som viser med billeder og lyd hvad det er i forestiller os.

Video prototypen uploades senere.

UPDATE:

Video prototypen er uploadet:

Wednesday 23 April 2008

Brainstorm, begyndelsen

Efter at have lavet brugerundersøgelser hele sidste uge, har vi fået et bedre indblik i hvem der kommer på caféer og hvad de laver der. Ud fra de resultater vi kom frem til har vi kunnet opsætte nogle flere kriterier for, hvad vores koncept skal kunne og hvilke behov det skal tilfredsstille.

Ud fra de opsatte kriterier er vi nu gået i gang med de første runder af brainstorms. For at frembringe så mange idéer som muligt har vi brainstormet både meget bredt og ret specifikt. Indtil videre er det gået godt og vi er kommet på mere end 60 idéer i den første runde. Opgavebeskrivelsen siger vi skal komme på en grundlæggende konceptidé, som vi er tilfredse med, til på fredag. Derfor vil de næste par dage også stå på brainstorms og tilhørende kritikrunder.

Thursday 17 April 2008

De første brugerundersøgelser

Vi har brugt de sidste par dage på at på at lave undersøgelser af den valgte brugssituation, nyhedslæsning på caféer.

For at få et overblik over hvem, hvornår og hvordan folk bruger aviser og magasiner på caféer har vi været ude "i marken" og lave observationer. Vi delte os op i to hold og vanderede Århus rundt for at få så bredt et billede som muligt. Rundt omkring på caféerne observerede og noterede vi, hvem der læste hvad, hvor længe de læste og hvad de ellers foretog sig.
Observationerne gav os et billede af at det desværre ikke er så udbredt et fænomen som vi havde håbet, og udfordringen i at lave et system folk vil tage til sig virker større end først forventet. Men det er jo blot en udfordring, vi gerne tager op.

Ud over observationerne stoppede vi også folk på gaderne for at få en lille kort snak om deres vaner i forhold til caféer og nyhedslæsning. Igen har det givet os et billede af at aviser er lidt på vej ud til fordel for nyere og mere opdaterede medier.

Vi fortsætter ugen ud med at lave observationer og andre undersøgelser for at få et endnu bedre billede af de mennesker, vi skal designe til. Vi har også kontaktet nogle af landets største aviser for at få nogle statistikker fra dem, så vi kan få et bredere billede af brugerne.

Monday 14 April 2008

Hvad arbejder vi med?

Det andet projekt Three Apples and an Alien officielt arbejder med er et projekt, i forbindelse med uddannelsen IT Bachelor på Århus Universitet, med overskriften:

"IT-produkter til digitale nyhedsstrømme"

Opgaven går ud på at gentænke den måde man læser og får sine nyheder serveret på. Antallet af læsere af traditionelle aviser er faldende, mens brugen af internettet som primær nyhedskilde er stærkt stigende. Vores opgave er at finde en løsning som kombinerer de bedste egenskaber fra de to verdener.
Vi skal altså designe et produkt som, samtidigt med det har avisens mobilitet og lette genkendelighed, er opdateret 24 timer i døgnet og leverer såvel billeder som film og lyd til læseren, for at give en fuldstændig dækning af hvad der er aktuelt.

Som en mere specifik afgrænsning af projektet har vi valgt at beskæftige os med nyhedslæsning på caféer. Vi skal derfor undersøge hvem, hvad, hvor og hvornår der læses aviser og nyheder på caféer. Ud fra resultaterne af undersøgelserne skal vi designe et koncept der, ud fra førnævnte krav, leverer en fuldstændig oplevelse af at få serveret nyheder, uden at ødelægge de sociale og hyggelige aspekter der normalt forbindes med et café besøg.

Hvem er vi?

Three Apples and an Alien er en gruppe af 4 studerende fra Århus Universitets IT Bachelor uddannelse. Gruppen består af:

Jacob Markussen
Jakob D. Jensen
Morten B. Mortensen
Tobias S. Jensen

Dags dato er vi i gang med det afsluttende projekt på første år af uddannelsen.